فرایندهای مزایده و فروش اموال تملیکی به صورت الکترونیکی انجام می شود
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی:
فرایندهای مزایده و فروش اموال تملیکی به صورت الکترونیکی انجام می شود
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی گفت: در حال حاضر فرایندهای مزایده و فروش اموال تملیکی به صورت الکترونیکی انجام می شود و به زودی، با الکترونیکی شدن فرایند حراج و فروش اموال غیر منقول تمامی فرایندهای مزایده سازمان به صورت الکترونیکی در خواهند آمد.
به گزارش شبکه اخبار اقتصادی و دارایی (شادا)، اردشیر محمدی در نشست خبری امروز یکشنبه نهم شهریور ماه که به مناسبت گرامیداشت هفته دولت برگزار شد، عنوان کرد:سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، یک شرکت دولتی است که با هدف جمعآوری و نگهداری، اداره و فروش کالاهای متروکه دولتی و غیردولتی و ضبطی و قاچاق قطعیت یافته و کالاهای قاچاق بلاصاحب و صاحب متواری و همچنین اموال منقول و غیر منقول که بر اثر احکام و قرارهای قطعی مراجع ذیصلاح قضایی، ضبط و مصادره شده ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه این سازمان در پنج ماه نخست امسال، 96 میلیارد تومان اموال تملیکی را تعیین تکلیف و به فروش رسانده است، گفت: از این میزان، 73 میلیارد تومان اموال منقول و 23 میلیارد تومان اموال غیر منقول بوده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 10 درصد رشد را نشان می دهد.
وی با ذکر این توضیح که سازمان دارای دو نقش اساسی حاکمیتی و غیر حاکمیتی است، عنوان کرد:نقش حاکمیتی، در حقیقت اجرای وظایف حاکمیتی و قانونی در بالاترین سطح ممکن است و نقش غیر حاکمیتی نیز نقشی است که این سازمان در قالب یک بنگاه اقتصادی ایفا می کند و به عنوان یک سازمان درآمد هزینه که از بودجه دولت استفاده نمی کند، کسب درآمد می کند.
وی تصریح کرد:این سازمان به طور کلی با دو دسته اموال تملیکی روبروست، اموال منقول که در گمرک متروکه شده و اموال غیر منقول که از سوی مراجع قضایی در قالب وثیقه وثیقه گذاران جهت تعیین تکلیف به سازمان اعلام می شود.
محمدی افزود: سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی مطابق قانون، مسئول تعیین تکلیف کالاها و اموالی است که مهلت قانونی توقف آن در گمرک انقضا یافته و اقدامی برای تعیین تکلیف کالا از سوی صاحب کالا صورت نگرفته و گمرک نیز این اموال را جهت تعیین تکلیف به این سازمان اعلام می کند.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی، در خصوص عملکرد تعیین تکلیف اموال غیر منقول در پنج ماهه نخست امسال گفت: در این دوره زمانی، قریب به 80 درصد وثیقه ها را با تسهیلاتی ویژه به وثیقه گذاران بازگردانیم و با آنها مصالحه کردیم، چرا که از نظر ما قصد وثیقه گذاران عمدتا خیرخواهی است و صرفا کارمزدی که از این محل اخذ می شود به حساب خزانه دولت واریز می شود.
محمدی، انهدام کالاهای غیر استاندارد، غیربهداشتی و غیر شرعی را یکی از وظایف حاکمیتی این سازمان برشمرد و گفت: در سال جاری، حدود 32 میلیارد ریال انهدام کالا داشته ایم و نه تنها در این بخش درآمدی نداریم بلکه هزینه هایی را نیز متقبل می شویم.
مدیرعامل سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی با اشاره به راهبردهای 7 گانه وزارت امور اقتصادی و دارایی، اقدامات و پروژه های اجرای شده مرتبط با راهبردهای ذکر شده را شامل تبادل الکترونیک اطلاعات با گمرک جمهوری اسلامی ایران، راه اندازی سامانه اخذ مجوز الکترونیک از سازمانهای مجوز دهنده ، توسعه سامانه مزایده الکترونیک به منظور برگزاری حراج الکترونیک و فروش اموال غیر منقول بیان نمودند. و اظهار داشت در این راستا سازمان موفق شد ظرف یکسال،مزایده الکترونیک را در بخش اموال منقول به طور کامل به اجرا در آورد و امیدواریم ظرف سه ماه آینده، بخش اموال غیر منقول نیز به صورت الکترونیکی پیاده سازی گردد. قابل ذکر است بر اساس اظهارات ایشان اقدامات صورت پذیرفته در جهت شفاف سازی و توسعه سامانه های یکپارچه اطلاعات مدیریتی و عملیاتی که از راهبردهای مهم وزارت امور اقتصادی و دارایی است، می باشد.
محمدی، در این نشست خبری، از کشف محموله قاچاق طلا به ارزش 24 میلیارد تومان خبر داد و گفت: بالغ بر 16 میلیارد تومان از این محموله طلا که بزرگترین محموله مکشوفه سال جاری به شمار می رود، در سال 93 و مابقی در سال گذشته به فروش رفته است.
وی رقم کالاهای قاچاق به مزایده و فروش رفته امسال تاکنون را 50 میلیارد تومان عنوان کرد.